Jullie zijn de enige website in Nederland waar ik GARDINER telescoopstelen kan kopen. Waarom vind ik niet meer aanbieders net zoals bij veel andere merken?
Dit heeft te maken met het beleid van Gardiner. Om optimale service en zeer scherpe prijzen te garanderen is de importeur van Gardiner ook tevens de distributeur naar de eindgebruiker

 

Ik lees over slimme klemmen (smart clamps), wat is hier zo slim aan, en waarom zouden deze beter moeten zijn dan de gebruikelijke klemmen?
Een klein stukje geschiedenis:
De meest gebruikelijke klem methode onder stelenbouwers was de indirecte klem, waarbij het hefboompje in de lengte richting van de telescoopsteel geplaats werd.
Gardiner kwam in 2007 met de zijdelingse klem (klem methodiek enigzins vergelijkbaar met een kistsluiting). Dit is een directe klem methode, waarbij de klemkracht veel beter over gebracht wordt.
Inmiddels hebben vele stelenbouwers deze methodiek overgenomen, de ene wat meer lijkend op het origineel als de ander. In 2013 heeft Gardiner zijn eigen klem verbeterd. Door o.a. van een veermeganiek gebruik te maken blijft de klem altijd op spanning.
Het slimme hieraan is dat als een steel ouder wordt ( gebruikers van glasfiber en hybride stelen zal dit bekend in de oren klinken) en er sljitage plekken ontstaan blijven deze klemmen klemmen op zowel de gesleten als niet gesleten delen van een telescoopsteel zonder dat de klem gesteld hoeft te worden. Dus geen ronddraaiende steeldelen meer. 

Gardiner telescoopstelen zijn nog niet zo lang op de Nederlandse markt, en ik kan daardoor het merk niet zo goed inschatten. Waarom kan ik er van overtuigd zijn dat ik een goed product koop?
Even een paar feiten:

-Binnen 12 maanden na de introductie van de series II met de “smart clamps” heeft GARDINER 10.000 stelen  verkocht.

-Ettore het merk dat in 1936 de glazenwastrekker patenteerde, brengt onder Etorre Aquaclean een serie telescoopstelen uit. Deze stelen worden door Gardiner gemaakt voor Etorre.

-Bij internet polls in England is de het merk GARDINER ruim  favoriet, waarbij zij tot 75% van de stemmen binnen halen.

-Ook het blad “Window Cleaning magazine” hield een verkiezing  tussen febr en sept 2012 voor de beste telescoopsteel voor met name het wassen van woonhuizen (residential).

Gardiner had deze overtuigend  gewonnen met 42% voor de SLX-serie (en de andere series van Gardiner haalden ook nog eens 30 % van de stemmen binnen). Daarom kunnen wij met een gerust hart zeggen dat Gardiner het meest favorieten merk in Engeland is.

-GARDINER verkoopt in engeland ruim meer stelen dan Unger.

-Vele groothandels zouden graag dit merk verkopen, ook hele grote spelers op de Nederlandse markt. Gelukkig hebben wij het volle vertrouwen gekregen van GARDINER om de Benelux te voorzien van de GARDINER series.

 

Als jullie dan z’on goede stelen hebben, waarom  zijn jullie stelen dan beduidend goedkoper dan andere merken, en krijg ik er zelfs een borstel, adapter en werkslang bij?
Dit heeft te maken met de verkoop structuur van Gardiner.
Wij kopen rechtstreeks in en zijn in feite importeur en tevens distributeur naar de eindgebruiker.
Hierdoor is er geen extra tussen handel, en vind u dat voordeel terug in de eindprijs.